BİLİMSEL TEKNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

2. ULAG SEMPOZYUMU 06 Kasım 2014

Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen ve TURKLAB tarafından desteklenen “2. Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu ve Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi” 30-31 Ekim/1 Kasım 2014 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre Ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Amacı konunun ilgili paydaşlarını bir araya getirerek TS EN ISO/IEC 17025 standardının tartışmalı alanlarında çözüm üretilmesi ve laboratuvarlarda laboratuvar güvenliği konusundaki farkındalığın yaratılması olan bu sempozyuma Türkiye`nin dört bir yanından 380 delege ve 125 dinleyici ile toplam 505  kişinin katıldığı etkinlikte, 20 adet sözlü sunum ve 17 adet poster sunum ile sergi alanında 17 firma/kurum yer aldı. Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknoloji ve Uygulama Merkezinden Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Çetin ÇAKANYILDIRIM ve Uzman Alim BOZER' in katıldığı sempozyumda TS EN ISO/IEC 17025 standardı ve laboratuvarda iş güvenliği konularında bilgi alış verişinde bulunuldu.