HÜBTUAM da BAL Analizleri Başladı.

Laboratuvarda; balın orijinalini belirlemek, salgı yada çiçek balı olup olmadığını, hangi kaynaktan beslendiğini, nişasta kaynaklı keklerden beslenen arıların ürettiği doğal olmayan balları, baldaki su miktarını, balın kalitesini ve baldaki şeker oranlarını tespit etmek amacıyla Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda (HÜBTUAM) Bal Analizlerine başlanmıştır.


BAL ANALİZLERİ

Analiz Kodu

Yapılan Analiz

Metot

Cihaz

FRK-1

Fruktoz

IHC 2009

HPLC

GLK-1

Glukoz

IHC 2009

HPLC

SKZ-1

Sakaroz

IHC 2009

HPLC

FGT-1

Fruktoz+glukoz

IHC 2009

HPLC

FGO-1

Fruktoz/glukoz

IHC 2009

HPLC

DST-1

Diastaz sayısı

IHC 2009

Spektrofotometrik

HMF-1

HMF

IHC 2009

HPLC

PRL-1

Prolin

IHC 2009

Spektrofotometrik

İLT-1

İletkenlik

IHC 2009

EC

SAS-1

Serbest asitlik sayısı

IHC 2009

Titrimetrik

NEM-1

Nem %

IHC 2009

Nem tayini

pHA-1

pH

IHC 2009

pH metre

BRK-1

Briks %

IHC 2009

Refraktometre

ELM-1

Element Analizi

(1 Element-Numune Hazırlama Dahil)

Kurum İçi Metot

ICP-MS veya AAS

PLN-1

Polen %

IHC 2009

Mikroskobik sayım

BAL-1

Bal Paket1*

 

 

*Balpaket1 (Şeker Profili, Prolin, HMF, Diastaz, Nem, pH, Serbest asitlik ve İletkenlik analizleri)



HIZLI ERİŞİM