2. ULAG SEMPOZYUMU

Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen ve TURKLAB tarafından desteklenen “2. Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu ve Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi” 30-31 Ekim/1 Kasım 2014 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre Ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Amacı konunun ilgili paydaşlarını bir araya getirerek TS EN ISO/IEC 17025 standardının tartışmalı alanlarında çözüm üretilmesi ve laboratuvarlarda laboratuvar güvenliği konusundaki farkındalığın yaratılması olan bu sempozyuma Türkiye`nin dört bir yanından 380 delege ve 125 dinleyici ile toplam 505  kişinin katıldığı etkinlikte, 20 adet sözlü sunum ve 17 adet poster sunum ile sergi alanında 17 firma/kurum yer aldı. Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknoloji ve Uygulama Merkezinden Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Çetin ÇAKANYILDIRIM ve Uzman Alim BOZER' in katıldığı sempozyumda TS EN ISO/IEC 17025 standardı ve laboratuvarda iş güvenliği konularında bilgi alış verişinde bulunuldu.