Uygulamalı İn Vitro Biyouyumluluk Test Süreçleri Eğitimi Gerçekleştirildi

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında, Dr. Büşra MORAN BOZER'in koordinatörlüğünde düzenlenen "Uygulamalı İn Vitro Biyouyumluluk Test Süreçleri Eğitimi," 29 Ocak-2 Şubat 2024 tarihleri arasında HÜBTUAM'da büyük bir başarıyla gerçekleştirildi. Eğitime, 17 katılımcı ve 9 deneyimli eğitmen katkı sağladı. Katılımcılara, eğitim sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam tarafından sertifikaları takdim edildi. Eğitimde yer alan deneyimli öğretim elemanları ise şu isimlerden oluştu:

Dr. Büşra MORAN BOZER                           -Hitit Üniversitesi

Prof. Dr. Mustafa TÜRK                               -Kırıkkale Üniversitesi

Prof. Dr. Akın YILMAZ                                  -Amasya Üniversitesi

Prof. Dr. İrfan KURTBAŞ                              -Hitit Üniversitesi

Doç. Dr. Ümit ERDEM                                  -Hitit Üniversitesi

Doç. Dr. Emre DEMİR                                  -Hitit Üniversitesi

Doç. Dr. İbrahim BİLİCİ                                -Hitit Üniversitesi

Dr. Öğr. Üy. Gamze Nur MÜJDECİ             -Hitit Üniversitesi

Dr. Canan ÇAKIR ÇOBAN                            -Karadeniz Teknik Üniversitesi

 

Üniversitemizin MİTEK kapsamında ana başlıklarından olan sağlık alanındaki ihtisası doğrultusunda geliştirilen ürünlerin test aşamaları ve piyasaya sunumu sürecindeki gereklilikleri detaylandıran bu eğitim, öğrencilere güçlü bir mühendislik temeli ve biyomalzeme uygulamalarında derin bir anlayış kazandırmakla kalmayıp, endüstriye yönelik nitelikli profesyonellerin yetiştirilmesine de önemli bir katkı sağlamaktadır. Eğitim süresince ayrıca, TÜBİTAK projelerinde dikkate alınması gereken önemli noktalar ve proje döngüleri hakkında detaylı bilgiler verilerek, katılımcıların proje yazma becerileri geliştirilmiştir.

Eğitim sonunda yapılan değerlendirmelerde, katılımcılar eğitimin oldukça verimli geçtiğini vurgulayarak, TÜBİTAK'a sağladığı destekten dolayı teşekkürlerini iletti. Bu tür bilimsel etkinliklerin üniversitemizin akademik ve endüstriyel başarılarını artırmaya yönelik katkılarını sürdürmeyi planlıyoruz.



HIZLI ERİŞİM